Föräldrar

Tuvan är en ekonomisk förening vilket innebär att vi alla föräldrar har ett gemensamt ansvar att verka för Tuvans bästa.

Förening

Alla föräldrar är medlem i föreningen

Tillsammans

Du får spendera tid tillsammans med ditt barn 0,5-0,75 dag per månad (per familj)

Gemenskap

Vi ordnar allt från föräldrafest till julgransplundring tillsammans

Arbete

Föräldrar väljer själv när under terminen dom vill jobba

Ekonomisk förening

Arbetsinsats

Som förälder får du möjligheten att vara tillsammans med ditt barn på Tuvan ca 0,5-0,75 dag per månad (per familj).

I barngrupp:
•Du är med i barngruppen och fungerar som en resurs till förskollärarna.
•I samråd med förskollärarna kan du som arbetande förälder välja att ta med dig några barn till biblioteket, skidspåret, skogsutflykt eller någon annan utflykt som du skulle vilja göra med ditt barn och några kompisar från förskolan.

Städ:
•Efter dagens slut utförs enklare städning av lokalerna på den avdelning du arbetat.
•Grövre städning, som dammsugning och torkning av golv, sköter anställd städpersonal.
•Under sommar- och vinterstängningen får alla familjer varsitt städområde som städas mer noggrant.
•Alla familjer deltar också vid vår- och höststäd ute på gården, cirka fyra timmar per familj. Då brukar vi även passa på att tillsammans grilla och äta lunch.

Styrelsen

Alla föräldrar är medlemmar i Föräldrakooperativet Tuvan Ekonomiska Förening. Som förälder i föreningen kan du bli utvald för ett styrelseuppdrag och man blir då styrelsemedlem. Nya familjer i föreningen börjar oftast i en grupp av vaktmästare under sitt första år. Detta för att på så sätt kunna få en bra introduktion och få en bild av hur Tuvan fungerar.

Gemenskap

Vi träffas också och gör en hel del andra trevliga saker tillsammans - såsom höstfest, julgransplundring, vårfest, särskilda mamma- och pappafester. Detta ovan gör att vi har en bra gemenskap vilket ger goda förutsättningar för vår verksamhet samt för våra barn som får möjligheten att träffa många vuxna i sin vardag. Det bidrar positivt till deras sociala utveckling, därför ser vi det som viktigt att både mammor och pappor arbetar på Tuvan.

•Ett barn
1-2 år1000 kr/månad
3-5 år 850kr/månad

•Barn #2
1-2 år 400 kr/mån
3-5 år 300 kr/mån

•Barn #3
1-2 år 200 kr/mån
3-5 år 150 kr/mån

•Barn #4 gratis

•Syskon har förtur till nya platser
  • - Ted, Pappa
    Alla andra barn på Tuvan vet vad jag heter och vem jag är pappa till.
    - Ted, Pappa
  • - Ted, Pappa
    Jag vet att mina barn är i väldigt trygga händer hela dagen.
    - Ted, Pappa